×

Top 10 krémov na atopický ekzém 2024

Top 10 krémov na atopický ekzém 2024

Tento článok hodnotí 10 krémov na liečbu atopického ekzému, zoradených podľa sily ich účinku od tých určených pre bežné každodenné použitie, až po tie vhodné pre vážnejšie prípady ekzému:

  1. Bežné každodenné použitie:
  2. Silnejšie účinky:
  3. Intenzívna liečba:

Každý krém je hodnotený podľa jeho schopnosti hydratovať, upokojiť a obnoviť kožnú bariéru pri atopickom ekzéme.

Použitie a účinky jednotlivých krémov:

CeraVe krém na ekzém

CeraVe krém na ekzém je formulovaný špeciálne na poskytovanie úľavy od symptómov spojených s atopickým ekzémom. Jeho zloženie obsahuje esenciálne ceramidy, ktoré pomáhajú obnovovať kožnú bariéru a zvyšujú schopnosť pokožky zadržiavať vlhkosť. Vhodný pre citlivú a suchú pokožku, tento krém je bez parfumácie a nekomedogénny, čo znižuje riziko podráždenia. Môže však byť menej účinný pri veľmi závažných prípadoch ekzému alebo pri potrebe intenzívnejšej hydratácie.

Bioderma Atoderm Intensive

Bioderma Atoderm Intensive je intenzívny hydratačný krém navrhnutý na upokojenie suchej a podráždenej pokožky, často spojenej s atopickým ekzémom. Tento krém obnovuje a posilňuje kožnú bariéru, čím pomáha znižovať príznaky ako sú svrbenie a začervenanie. Jeho bohaté zloženie je vhodné pre každodenné použitie a môže byť obzvlášť účinné pri liečbe veľmi suchej alebo atopickou dermatitídou postihnutej pokožky. Jeho silná hydratačná schopnosť však môže byť pre niektoré typy pokožky príliš intenzívna.

Excipial Kids


Excipial Kids je krém určený špeciálne pre deti s atopickým ekzémom. Jeho jemné, hydratačné zloženie je navrhnuté tak, aby zmiernilo suchosť a svrbenie bez podráždenia citlivej detskej pokožky. Tento krém je ideálny pre dennú starostlivosť a môže pomôcť pri obnove kožnej bariéry. V niektorých prípadoch môže byť menej účinný pri veľmi intenzívnych príznakoch ekzému. Jeho jemnosť a účinnosť ho robia vhodným pre pravidelné použitie v rámci starostlivosti o pokožku detí s atopickým ekzémom.

Mediderm Krém Lupienka


Mediderm Krém Lupienka je špeciálne formulovaný pre pokožku postihnutú ekzémom a psoriázou. Tento krém poskytuje intenzívnu hydratáciu a znižuje suchosť, svrbenie a začervenanie pokožky. Obsahuje zložky zamerané na upokojenie podráždených oblastí. Jeho hustá konzistencia môže byť pre niektorých používateľov príliš ťažká, najmä v teplejších mesiacoch. Mediderm Krém Lupienka je vhodný pre tých, ktorí hľadajú cielenú úľavu od symptómov spojených s týmito kožnými problémami.

Bioderma Atoderm Preventive

Bioderma Atoderm Preventive je krém navrhnutý špeciálne pre deti s atopickým ekzémom. Zameriava sa na posilnenie kožnej bariéry a redukciu podráždenia. Jeho zloženie je šetrné k citlivej pokožke, no niektorí používatelia môžu pociťovať, že nie je dostatočne hydratačný pre veľmi suchú pokožku. Tento krém je ideálny pre prevenciu a liečbu mierneho až stredne závažného atopického ekzému.

La Roche Posay Cicaplast

La Roche Posay Cicaplast je regeneračný krém navrhnutý na zmiernenie podráždenia a urýchlenie hojenia kože. Jeho jemné, upokojujúce zloženie je vhodné pre suchú, podráždenú alebo poškodenú kožu, čo ho robí ideálnym pre liečbu ekzému. Môže tiež poskytnúť ochranu poškodenej koži a podporiť jej regeneráciu. Jeho výhodou je vysoká tolerancia, ale u niektorých používateľov nemusí byť dostatočne hydratačný pre každodennú starostlivosť o veľmi suchú kožu.

La Roche Posay Lipikar Baume AP+M

La Roche Posay Lipikar Baume AP+M je hydratačný krém zameraný na intenzívnu starostlivosť o suchú a atopickú pokožku. Obsahuje zložky ako karité maslo a niacinamid na obnovu a posilnenie kožnej bariéry. Tento krém je určený na zmiernenie svrbenia a podráždenia spojeného s atopickým ekzémom a poskytuje dlhodobú hydratáciu. Jeho nemastná textúra je rýchlo absorbovaná a vhodná na každodenné použitie, môže však byť pre niektoré typy pokožky menej vyživujúca.

Excipial U Lipolotio

Excipial U Lipolotio je hydratačný losión určený pre suchú a citlivú pokožku. Jeho vysoko hydratačné zloženie poskytuje dlhotrvajúcu úľavu od suchosti a svrbenia, čo je ideálne pre pokožku postihnutú atopickým ekzémom. Losión je ľahký a rýchlo sa vstrebáva, čo z neho robí vhodnú voľbu pre každodennú aplikáciu. V niektorých prípadoch nemusí byť dostatočne intenzívny pre veľmi suché alebo poškodené oblasti. Excipial U Lipolotio je dobrá voľba pre tých, ktorí hľadajú efektívnu hydratáciu bez zbytočnej mastnoty.

Zinková masť

Zinková masť je známa pre svoje protizápalové a hojivé vlastnosti, čo ju robí vhodnou na liečbu atopického ekzému. Pomáha zmierniť podráždenie a chráni pokožku pred ďalším poškodením. Je však dôležité poznamenať, že môže byť menej účinná pri silnejších príznakoch ekzému a jej hutná konzistencia nemusí vyhovovať všetkým typom pokožky.

Avene XeraCalm A.D Lipid-Replenishing Balm

Avene XeraCalm A.D Lipid-Replenishing Balm je koncentrát určený na liečbu atopického ekzému. Jeho hlavné výhody zahŕňajú intenzívnu hydratáciu, upokojenie podráždenia a svrbenia, a obnovu kožnej bariéry. Vhodný pre extrémne suchú a citlivú pokožku, tento koncentrát poskytuje dlhotrvajúcu úľavu. Nevýhody môžu zahŕňať vyššiu cenu a hutnejšiu konzistenciu, ktorá nemusí vyhovovať všetkým typom pokožky. Jeho účinky sú zamerané na zmiernenie príznakov ekzému a zlepšenie kvality pokožky.

Záver


V závere testu krémov na atopický ekzém pre rok 2024 je dôležité pripomenúť, že výber vhodného krému závisí od individuálnych potrieb a závažnosti ekzému. Od ľahkých krémov na bežné každodenné použitie až po intenzívnejšie produkty pre vážnejšie prípady, dôležité je nájsť správnu rovnováhu medzi účinnosťou a toleranciou pokožky. V prípade neistoty alebo pri závažných príznakoch je vždy najlepšie konzultovať s dermatológom.

Share this content:

1 comment

Post Comment